Mártásos palacsinta recept

Recept elkészítése:

Mártásos palacsinta recept

Hozzávalók:
8 előre megsütött palacsinta,
10 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 citrom leve és reszelt héja,
méz vagy cukor,
ízlés szerint,
1 tojás,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A töltelékhez a túrót áttörjük, és 1 teáskanálnyi tejföllel, valamint a sárgabaracklekvárral simára keverjük. Csipetnyi sóval, a reszelt citromhéj felével és a vaníliás cukorral ízesítjük. A megmaradt tejfölt, a kefirt és az előzőleg habosra felvert tojást összekeverjük, és cukorral vagy mézzel, valamint a megmaradt reszelt citromhéjjal-citromlével kellemesen pikánsra, ízesre fűszerezzük. A palacsintákat a túrókrémmel megkenjük, majd négyrét hajtogatjuk, és egy tűzálló tálra, egymás mellé rakjuk. A mártással leöntjük, és az előmelegített forró sütőben annyi ideig sütjük, amíg a tejfölös tojás színesedni nem kezd a tetején. Frissen, forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: