Lazaccal töltött palacsinta recept
Hozzávalók:
1 kis üveg piros lazactörmelék,
12 db előre megsütött sós palacsinta,
1 db egész tojás,
teáskanálnyi citromlé,
1 evőkanál tejföl,
teáskanálnyi búzadara,
a bundázáshoz liszt,
tojás,
zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A lazacot lecsöpögtetjük (az olajat később belekeverjük egy hideg mártásba vagy szendvicskrémbe). A tojást felverjük, összekeverjük a citromlével, a tejföllel és a búzadarával, majd hozzáadjuk a leszűrt lazactörmeléket. A krémmel egyenként megkenjük a palacsinták egész felületét. A tésztát először félbe, majd pedig negyedekbe hajtjuk, és lisztben, felvert tojásban, valamint zsemlemorzsában megmártjuk. 180 fokos olajban (3-4 perc alatt) szép pirosasbarnára sütjük. Forrón, jéghideg, kapros tejföllel előétel gyanánt, vagy dupla mennyiségben készítve, főételnek tálaljuk. Sör- vagy borkorcsolyának is nagyon jó, akkor pedig hidegen tesszük az asztalra. Egyszerűen és gyorsan készíthető, nagyon finom étel.
Elkészítés ideje: 70perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges