Kelt almás palacsinta recept
Hozzávalók:
6 dl tej,
1 dkg élesztő,
1 evőkanálnyi cukor,
20 dkg liszt,
4 tojás,
só,
2 alma,
1 kávéskanál fahéj,
10 dkg porcukor.
Elkészítés:
Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet és a késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, és vékony szeletekre vágom. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Teflonbevonatú serpenyőben, kevés vajban, vastagabb palacsintákat sütök. A félhold alakúra hajtott palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges