Kecskeméti rakott palacsinta recept

Recept elkészítése:

Kecskeméti rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
8 db habos édes palacsinta (a tojásfehérjét habbá verve keverjük bele),
30 dkg baracklekvár,
1 dl kecskeméti barackpálinka,
15 dkg darát dió,
4 tojásfehérje,
1 ek. porcukor,
2 dkg vaj.

Elkészítés:

      A lekvárt elkeverjük a pálinkával.
A palacsintákat, ahogy sütjük, azonnal rétegezve rakjuk a következő módon: vajjal kikent tűzállóban az 1. palacsinta tetejét megkenjük pálinkás lekvárral, megszórjuk dióval. Így folytatjuk. Felül üres palacsinta legyen! Sütőben átmelegítjük, majd a tetejét megkenjük keményre vert, cukrozott tojáshabbal. Addig sütjük, míg a hab megszilárdul és kissé karamellizálódik a teteje.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: