Kapros-túrós rakott palacsinta recept

Recept elkészítése:

Kapros-túrós rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás,
15 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
fél dl olaj,
mokkáskanálnyi só;
A töltelékhez:
25 dkg juhtúró,
5 dkg füstölt szalonna,
2 csokor kapor,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A juhtúrót simára keverjük a tejföllel, a finomra vagdalt kaporral, kevés sóval. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük, majd a zsírt a pörccel együtt a tejfölös túróhoz adjuk. Tűzálló tálba lerakunk egy szokásos módon elkészített palacsintát, megkenjük a töltelékkel, és ráborítunk egy másik palacsintát. Sütőben jól átforrósítjuk, majd cikkeket vágunk belőle. Italkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: