Kapros-túrós palacsinta recept

Kapros-túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta,
25 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
8-10 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
1 csokor friss kapor,
csipetnyi só,
3 dkg vaj.

Elkészítés:

      A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval, porcukorral meg 1 dl tejföllel simára keverem. Ezután beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot és az ugyancsak megmosott mazsolát. A túrókrémmel megkenem a palacsintákat, és négyrét hajtva tűzálló tálra teszem. A maradék tejfölt kevés porcukorral összekeverem, és ráöntöm a palacsinta tetejére. A vajat borsónyi darabkákban rászórom, és előmelegített, forró sütőben jól átsütöm. A tejföl megakadályozza, hogy a teteje kiszáradjon.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra