Káposztás palacsinta II. recept

Recept elkészítése:

Káposztás palacsinta II. recept

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
2 tojás,
3 dl tej,
15 dkg liszt,
2 dl szódavíz,
1/2 dl olaj,
1 mokkáskanál só
A káposztához:
50 dkg fejes káposzta,
1/2 dl olaj,
1 evőkanál kristálycukor,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors
A tálaláshoz:
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A szokásos módon palacsintatésztát készítünk. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után kissé kinyomkodjuk, és olajon, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, rászórjuk a cukrot, és világosbarnára pirítjuk. Közben borssal fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a palacsintatésztába, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Kevés tejföllel megkenjük, négyrét hajtjuk, és tűzálló tálba tesszük. Tálalás előtt a befedett tálat forró sütőbe toljuk, és jól átmelegítve kínáljuk. Sör is, bor is illik hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: