Káposztás palacsinta I. recept
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt,
2 dl szódavíz,
3 dl tej,
fél dl olaj,
kevés só;
A töltelékhez:
50 dkg fejes káposzta,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
kevés cukor,
1 dl tejföl,
fél dl olaj.
Elkészítés:
A fejes káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd a felforrósított fél dl olajon, cukorral, borssal megszórva, világosbarnára pirítjuk. Ha szükséges, utána sózzuk. A palacsintatésztát megkeverjük a maradék fél dl olajjal, és a már teljesen kihűlt pirított káposztát belekeverjük a masszába. A szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk, megkenjük a tejföllel, és négyrét hajtva kínáljuk.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges