Erdélyi kemény palacsinta recept

Recept elkészítése:

Erdélyi kemény palacsinta recept

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt,
1 tojás,
6 dkg zsír,
1 cs. vaníliás cukor,
só.

Elkészítés:

      A lisztből a tojással, sós langyos vízzel rétestésztát készítünk. 4 kicsi cipóra osztva, letakarva 20 percig pihentetjük. Mindegyiket tányér nagyságúra kinyújtjuk, meleg zsírral megkenjük. Majd egyenként feltekerjük, és a 2 véget behajtjuk. 10 percre letakarjuk, majd az előbbi mérete kinyújtjuk. Derelyevágóval körbevágjuk. Forró zsírral enyhén megkent palacsintasütőben mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: