Borscs 4. recept

Borscs 4. recept

Hozzávalók:
30 dkg cékla,
6 dkg vaj,
5 dkg paradicsompüré,
2 dkg cukor,
1 db citrom,
1,3 liter csontlé,
25 dkg fejes káposzta,
8 dkg sárgarépa,
5 dkg fehérrépa,
10 dkg vöröshagyma,
2 db babérlevél,
3 g törött bors,
2 dl tejföl,
3 dkg liszt,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított céklát finom metéltre vágjuk. Felhevített vajba tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a margarint. Cukorral és citromlével pároljuk, csontlével felengedjük, 30 percig főzzük. A forrásban lévő csontlébe tesszük a káposztát, néhány percig főzzük, majd hozzáöntjük a párolt céklát, a külön vajban lepirított, metéltre szelt sárgarépát, fehérrépát és a pirított hagymát. Sóval, babérlevéllel, törött borssal fűszerezzük, majd amikor a zöldségek roppanós puhára főttek, tejfeles habarással sűrítjük, és kevés citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók