Vitello tonnató recept

Vitello tonnató recept

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
10 dkg zeller,
1 csokor petrezselyem,
gyömbér,
só, bors,
1 dl fehérbor,
1 egész tojás,
1 kanál mustár,
5 db kapribogyó,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 dl olaj,
1 doboz olajos hal.

Elkészítés:

A húst megsózzuk borsozzuk, kevés forró olajon megforgatjuk, öntünk alá kevés bort és vizet, majd a zöldségeket hozzáadjuk, és puhára pároljuk. A többi anyagot, a halat, citromlevet, kevés olajat, mustárt, 1 tojást, kapribogyót, turmixgépbe tesszük, jól összedolgozzuk, majd a vége felé 1 dl olajat lassan hozzácsorgatunk, hogy majonéz sűrűségű mártást kaphassunk. Tehetünk hozzá egy - két kanál száraz fehérbort is. A húst nagyon vékonyan felszeleteljük (hidegen) tálra sorba lerakjuk, bevonjuk mártással, ismét 1 sor húst, majd mártást teszünk rá mindaddig, amíg az anyagunk tart.

vissza a főoldalra