Szarvasgerinc olaszos módra recept

Szarvasgerinc olaszos módra recept

Hozzávalók:
1 kg gerinc,
egy evőkanál zsiradék,
3 dkg vaj,
2 pohár fehérbor,
1 csomó leveszöldség,
15 dkg gomba,
20 dkg csavartcső,
egy evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
néhány csepp ecet,
cukor.

Elkészítés:

A megforrósított zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, fölengedjük a maradék borral, ecettel ízesítjük, és alaposan felforraljuk. A mártást szitán áttörjük és megtejfölözzük. Közben egy másik edényben, a vajban megpároljuk a gombát. A tál aljára terítjük, a sós vízben kifőzött csavartcsövet, leöntjük mártással, rászórjuk a párolt gombát, és a tetejére fektetjük a hússzeleteket. Sütőben átmelegítjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók