Saltimbocca alla Romána recept
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg borjúszelet,
15 dkg nyers sonka,
2 dkg liszt,
2.5 dl száraz fehérbor,
5 dkg vaj,
8 zsályalevél,
1/2 dl olaj,
só.
Elkészítés:
Legalkalmasabb a borjú diója. Egy adag két, 6-7 dkg-os, vékonyra kivert borjúszelet. Minden szelet húsra egy kis zsályalevelet, és sonkaszeletet teszünk, majd megnedvesített tenyérrel ráütögetünk. Megsózzuk a sonka nélküli oldalt, mindkét oldalán belisztezzük. Ezt megelőzően már a serpenyőben felmelegítjük az olajat, amelyhez egy diónyi vajat is teszünk. Erős lángon átsütjük előbb a sonkás, majd a másik oldalát. Kiöntjük a felesleges olajat, majd fehérborral meglocsoljuk. Amikor elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a megmaradt vajat. Beforraljuk a mártást, és az ételre öntjük. Ajánlott köret. petrezselymes burgonya, burgonyapüré, vajas, főtt zöldség, vagy "római articsóka". Könnyű vörösbort kínálunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges