Recept elkészítése:
Páviai tojásos leves recept
Hozzávalók:
1 l húsleves,
8 tojás,
50 dkg vegyes zöldség,
4 szelet barna kenyér,
vaj,
só, bors.
Elkészítés:
A zöldségféléket (sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, bab, kelbimbó, zöldborsó, spárga) megtisztítjuk, megmossuk, amelyiket szükséges felaprózzuk, és puhára főzzük a húslevesben, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Sűrű zöldséglevest kapunk. Kevés vajon tükörtojásokat sütünk a 8 tojásból, minden kenyérszeletre 2-2 tojást csúsztatunk, megszórjuk frissen őrölt borssal. A levest előmelegített mélytányérba szedjük, tetejébe 1-1 szelet tojásos kenyeret helyezünk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges