Palermói vacsoratál recept

Palermói vacsoratál recept

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé,
40 dkg mozzarella sajt,
40 dkg paradicsom,
3 db koktélparadicsom,
1 csokor bazsalikom,
3 evőkanál olívaolaj,
1 dl húsleves,
1 evőkanál vörösborecet,
só, durvára őrölt bors,
cukor,
a tálaláshoz salátalevelek.

Elkészítés:

A húst megmossuk, megtöröljük. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd megforrósított olajon köröskörül megpirítjuk. A tüzet mérsékelve kb. 10 perc alatt készre sütjük. A csirkemellet a serpenyőből kivesszük, a visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a borecettel és a levessel. Sóval, durvára őrölt borssal, és cukorral ízesítjük, langyosra hűtjük. A paradicsomot megmossuk, és felszeleteljük, a koktélparadicsomot négyfelé vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és nagyobb kockára vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többi csíkokra metéljük, és a pácléhez adjuk. A csirkemellet felszeleteljük. A megmosott salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, majd ráhalmozzuk a húst, a paradicsomkarikákat és a mozzarellát. Meglocsoljuk a páclével, és legalább 20 percig érleljük. A salátát koktélparadicsommal és a félretett bazsalikomlevelekkel díszítjük, durvára őrölt borssal meghintjük. Ropogós franciakenyér és könnyű, félszáraz olasz fehérbor illik hozzá.

Elkészítési idő kb. 40 perc.

vissza a főoldalra