Olasz zöldségleves Tortellinivel recept

Recept elkészítése:

Olasz zöldségleves Tortellinivel recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csontos marhalábszár,
25 dkg tortellini,
20 dkg sárgarépa,
1 kis fej (kb. 50 dkg) kelkáposzta,
1 1/2 l zöldség-erőleves (kockából is készülhet),
2 evőkanál olaj,
1 csokor metélőhagyma,
só, bors.

Elkészítés:

A marhalábszárat megmossuk, megtöröljük, kicsontozzuk. A húst kockákra vágjuk. Nagyobb lábosban megforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk a húst és a csontot is. Felöntjük a levessel, és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük. A csontot kivesszük, és a levesbe beletesszük a tortellinit. További kb. 20 percig főzzük. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és csíkokra metéljük. A megtisztított, megmosott sárgarépát kockákra vágjuk. Mindkét zöldségfélét a levesbe tesszük, majd további 20 percig főzzük. A húsos-zöldséges levest frissen vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk. Ötletünk: A gyűrű alakú tortellini olasz tésztakülönlegesség, hazánkban fagyasztva, száraztészta vagy fél készétel formájában kapható. Tölteléke lehet darált hús, sonkakrém, parajkrém, reszelt sajt juh- vagy tehéntúró. A levest gazdagíthatjuk más zöldségfélékkel, például zellerrel, fehérrépával, karalábéval, póréhagymával, (mirelit) zöldborsóval is. Az étel olaszos jellegét a fűszerezéssel fokozhatjuk.

Elkészítési idő: kb. 1 1/4 óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: