Olasz zöldségleves 3. recept

Recept elkészítése:

Olasz zöldségleves 3. recept

Hozzávalók 4 személyre:
3 erőleveskocka,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
10 dkg karalábé,
10 dkg kelkáposzta,
10 dkg zeller (gumó),
10 dkg burgonya,
5-6 szál petrezselyem,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál zsír,
4 dkg füstölt szalonna,
5 dkg spagetti,
5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A leveskockákat főzd fel 2 liter vízben. A megtisztított zöldségeket vágd metéltre (rövid szálakra), és kevés zsíron párold meg. Süsd ki az apró kockákra vágott szalonna zsírját, s azon kicsit pirítsd a paradicsompürét, majd add hozzá a levest, s tedd bele a zöldségeket. Ha felforrt, dobd bele a spagettit, s lassan forrald, míg a tészta meg nem fő. A tányérokba kitálalt levesbe szórj reszelt sajtot.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: