Olasz zöldségleves 2. recept

Recept elkészítése:

Olasz zöldségleves 2. recept

Hozzávalók:
1 l csontlé,
20 dkg szárazbab,
10 dkg nyer sonka,
10 dkg káposzta,
10 dkg parajlevél,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg fehérrépa,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg zeller,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg burgonya,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg zöldbab,
3 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
10 dkg száraz tészta,
5 dkg parmezán sajt,
só, törött bors.

Elkészítés:

Az apróra vágott sonkát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zellert, sárgarépát, hagymát, burgonyát. A babot sós vízben puhára főzzük és hozzáadjuk a zöldségfélékhez. A felszeletelt káposztát, fehérrépát, parajt, is megpirítjuk, majd zúzott fokhagymával, paradicsommal, paprikával, zöldbabbal, együtt a csontlével, sózva, megborsozva puhára főzzük. Belefőzzük a tésztát, és közvetlen tálalás előtt belekeverjük a reszelt sajtot.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: