Olasz zöldségleves 1. recept
Hozzávalók:
30 dkg sertéscsont,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
12 dkg kelkáposzta,
10 dkg burgonya,
10 dkg karalábé,
10 dkg zeller,
4 dkg zsír,
2 dkg só,
3 dkg paradicsompüré,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 dkg spagetti,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítés:
A csontot 5 dkg sárgarépával, 5 dkg fehérrépával, 1,5 l sós vízben 2 órán át, főzzük. A megtisztított zöldséget, kelkáposztát, burgonyát, zellert, karalábét metéltre vágjuk, és zsírban megpároljuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk a paradicsompürével. A csontlevest leszűrjük, beletesszük a párolt zöldségeket, a pirított szalonnát, spagettit, és 20 percig forraljuk. A reszelt sajtot a tányérokba tálalt levesbe tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges