Milánói Minestrone recept

Recept elkészítése:

Milánói Minestrone recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 szál sárgarépa,
1 zeller,
1 nagyobb burgonya,
15 dkg szárazbab,
15 dkg kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2 cikk fokhagyma,
50 dkg érett paradicsom,
10 dkg rizs,
3 ek. olívaolaj,
só, bors,
3 ek. parmezánsajt (reszelve),
10 dkg húsos füstölt szalonna,
1 marék friss bazsalikomlevél,
1 csokor petrezselyem zöldje.

Elkészítés:

A babot áztassuk be a főzés előtt 12 órával. A sárgarépát és a kelkáposztát vágjuk csíkokra, a burgonyát és a zellert apró kockákra. Finomra zúzzuk a fokhagymát és felaprózzuk a vöröshagymát. A rizst előzőleg mossuk meg és csöpögtessük le. A paradicsomokat tegyük forró vízbe, húzzuk le a héjukat, és szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk apró kockákra. Az olajat melegítsük fel, a szalonnát és a zöldségféléket pirítsuk meg benne, majd tegyük hozzá a rizst és azt is pirítsuk meg, végül dobjuk rá az apróra metélt bazsalikomot és petrezselyemzöldet. Egy mélyebb lábosban tegyük fel főni a babot, a répát, a kelkáposztát és a burgonyát, majd ha már félig puha, adjuk hozzá a rizses keveréket. Főzzük lassú tűzön még fél órán át. Végül ízesítsük borssal, sóval, tálaláskor szórjunk a forró levesbe reszelt parmezánt.

Elkészítési idő: 95 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: