Leves firenzei módra recept

Leves firenzei módra recept

Hozzávalók:
10 dkg halványítózeller-szár,
1 fej vöröshagyma,
1 szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
10 dkg burgonya,
1 fej káposzta,
10 dkg hámozott, előfőzött konzerv paradicsom,
10 dkg előfőzött nagy szemű fehérbab,
10 dkg cukkíni,
4 evőkanál olaj,
1.5 dl víz vagy erőleves,
só, bors,
bazsalikom,
tálaláshoz parmezán sajt.

Elkészítés:

A felaprított hagymát, fokhagymát, felkarikázott pórét és zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre pároljuk, és egy picit megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára vágott burgonyát, káposztát, konzerv paradicsomot és a babot. A levest felöntjük a vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk. A levest készre főzzük 20-25 perc alatt. Az utolsó tíz percre hozzáadjuk a felkockázott cukkínit is. A levest bazsalikommal is fűszerezhetjük ízlés szerint, valamint tálaláskor reszelt parmezánnal szórhatjuk meg a tetejét.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk