Ínyencfalatok római módra recept

Recept elkészítése:

Ínyencfalatok római módra recept

Hozzávalók 8 személyre:
8 vékonyra kivert borjúszelet,
10 dkg vaj,
15 dkg sampinyongomba,
8 vékonyszelet sonka,
4 szelet félbevágott mozzarella sajt,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
só, frissen őrölt fekete bors,
2 nagy gerezd fokhagyma,
1 mk szárított zsálya,
4 ek olívaolaj.

Elkészítés:

A borjúszeleteket papírszalvétán leszárítjuk. Serpenyőben felhevítjük a fele vajat, megfonnyasztjuk benne a gombát, lapátkanállal kivesszük, és megszárítjuk. A borjúszeletekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát és fél-fél szelet mozzarellát. A megszárított gombát elosztjuk a nyolc adagon, megszórjuk parmezánnal, sóval, borssal, a megtisztított, szétnyomott fokhagymával és a szárított zsályával. A borjúszeleteket összegöngyöljük, fogpiszkálóval vagy kis nyárssal megtűzzük. A tekercseket olajban és a megmaradt vajban közepes lángon 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk. A hozzá való köret csontlében és fehérborban fűszerekkel párolt rizs.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: