Firenzei húslepény recept

Recept elkészítése:

Firenzei húslepény recept

Hozzávalók 16 szelethez:
1.5 kg darált hús (sertés és marha vegyesen),
2 szikkadt zsemle,
3 tojás,
2 fej vöröshagyma,
30 dkg paradicsom,
1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika,
15 dkg mozzarella (esetleg gouda) sajt,
só, cayenne-i bors,
fehér bors,
édesnemes pirospaprika,
chilipaprika,
a díszítéshez bazsalikom,
a forma kikenéséhez margarin.

Elkészítés:

A zsemléket hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított hagymát és zöldpaprikát apró kockákra vágjuk. A vegyes darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, hagymával és zöldpaprikával. Sóval, fehér és cayenne-i borssal, piros- és chilipaprikával fűszerezzük. A húsmasszát margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton), kb. 15 percig, majd 175 fokon további 25-30 percig sütjük. Közben a megmosott paradicsomot, és a lecsöpögtetett mozzarella sajtot, felszeleteljük. A húst kivesszük a sütőből, beborítjuk a paradicsom- és sajtszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, majd további 5-10 percig sütjük. Hosszúkás szeletekre vagy kockákra vágva, friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom. Könnyű vörösbor illik hozzá.

Elkészítési idő kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: