Fekete tőkehalszeletek almaborban recept

Recept elkészítése:

Fekete tőkehalszeletek almaborban recept

Hozzávalók:
4 szelet fekete tőkehal,
2 dl tej,
5 evőkanál liszt,
szerecsendió,
só, bors,
2 evőkanál margarin,
6 gyöngyhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl almabor,
5 evőkanál tejföl,
tárkony,
petrezselyem.

Elkészítés:

A halszeleteket egymás után forgassuk meg a tejben, majd a szerecsendióval, sóval, borssal elkevert lisztben. A hagymával és az apróra vágott fokhagymával közepes tűzön 3 perc alatt süssük át mindkét oldalán. Az almabor felével öntözzük meg. Fedjük le, és még két percig süssük mind a két oldalát. Tartsuk melegen. Melegítsük meg a serpenyőben a maradék almabort és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. A tőkehalra öntsük rá a felaprított fűszernövényekkel megszórt szószt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: