Zselés muffin recept

Recept elkészítése:

Zselés muffin recept

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
1,5 dl cukor,
2 tojás,
3 dl liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál vaníliáscukor,
1 dl tej,

A töltelék:
feldarabolt gyümölcsös zselé cukorka (2-3 db egy muffinba),

Díszítés:
gyümölcsös zselé cukorka,
5 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük (így nem fog beleragadni a zselé a formába). A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd ezt a keveréket kis adagokban (a tejjel felváltva) a vajas masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük (kb. 3/4-ig), majd mindegyikbe belenyomunk két-három darabka zselét. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A muffinok tetejére teszünk egy-egy szeletke gyümölcszselét, majd lecsorgatjuk a felolvasztott csokival.

Tipp: Gyümölcszselé helyett használhatunk keményebb lekvárt is!

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: