Őszi muffin recept
Hozzávalók:
3 csésze liszt,
1 evőkanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
½ teáskanál só,
2 teáskanál őrölt fahéj,
½ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió,
1 teáskanál őrölt gyömbér,
1 ¼ csésze tej,
2 tojás, enyhén felverve,
1 csésze olvasztott vaj,
1 cséze durvára aprított áfonya,
1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma,
½ csésze kockára vágott füge,
¾ csésze durvára vágott pirított földimogyoró,
¾ csésze barna cukor,
¾ csésze kristálycukor.
Elkészítés:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot. A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges