Narancsos muffin II. recept

Recept elkészítése:

Narancsos muffin II. recept

Hozzávalók:
2 teáskanál narancshéj (szárított),
6 dkg cukor,
1 teáskanál narancslé,
7,5 dkg vaj,
30 dkg liszt,
1 ¼ teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
7,5 dkg cukor,
2 tojás,
180 g natúr joghurt,
1,8 dl tej.

Elkészítés:

      A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. A narancshéjat a cukorral és a narancslével addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. A tojásokat a cukorral, a joghurttal, a tejjel és a narancsos keverékkel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A masszát a formákba öntjük, 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: