Mogyoróöntetes-csokis muffin recept
Hozzávalók:
½ csésze liszt,
¼ csésze kristálycukor,
¼ csésze barna cukor,
2 teáskanál sütőpor,
¼ teáskanál só,
½ csésze olvasztott vaj vagy margarin,
½ csésze tej,
1 (nagy) tojás, enyhén felverve,
2 csésze csokireszelék.
Az öntethez:
1/3 csésze barna cukor,
3 evőkanál liszt,
1 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin,
¼ csésze tört mogyoró.
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet, a kétfajta cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tojást,majd a csokireszeléket is. A masszát belekanalazzuk a formákba. Az öntethez összekeverjük a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Hozzáadjuk a mogyorót. A muffinokra bőségesen rakunk belőle, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.
Tipp:Az öntethez adhatunk fél teáskanálnyi fahéjat (ettől pikánsabb lesz).
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges