Meggyes-mákos muffin másképp recept

Recept elkészítése:

Meggyes-mákos muffin másképp recept

Hozzávalók:
10 dkg meggybefőtt,
15 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
fél teáskanál vaníliaaroma,
2 tojás,
12 dkg liszt,
3 dkg darált mák,
1 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál őrölt fahéj,
1 citrom,
4 evőkanál tej,
Fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé,
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejszín,
10 dkg porcukor,
Tetejére:
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt.

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel. A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcurot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: