Marcipános muffin recept

Recept elkészítése:

Marcipános muffin recept

Hozzávalók:
15 dkg vaj,
2 tojás,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg őrölt mandula,
1,5 dl tejszín,
kb. 1 kiskanál mandula aroma,
20 dkg liszt,
1 teáskanál szárított élesztő,
1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva).

Elkészítés:

      A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és a mandula aromát. A lisztet elkeverjük a mandulával és az élesztővel. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajas masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot. A masszát a formába kanalazzuk, mindegyik közepébe nyomunk egy-egy marcipándarabkát, és hagyjuk fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse a hatását. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: