Dupla csokis muffin recept

Dupla csokis muffin recept

Hozzávalók:
¼ csésze vaj vagy margarin,
1/3 csésze + 2 evőkanál cukor,
2 tojás,
¾ csésze tej,
1 teáskanál mandula aroma,
1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor),
1 ½ csésze liszt,
½ csésze kakaópor (nem instant!),
1 evőkanál sütőpor,
¼ teáskanál só,
½ csésze (étcsokis) tortadara.

Elkészítés:

      Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz. Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát.
      Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő. Végül belekeverjük a tortadarát. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)

Tipp:Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve!

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók