Csokis-vaníliás muffin II. recept

Recept elkészítése:

Csokis-vaníliás muffin II. recept

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
6 tojás,
10 dkg cukor,
38 dkg liszt,
5 dkg darált pisztácia,
5 dkg darált mandula,
38 dkg vaj,
25 dkg cukor,
2 teáskanál vanília (aroma).

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat előkészítjük (kivajazzuk vagy papírral kibéleljük). A csokoládét durvára reszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral felverjük. A lisztet a pisztáciával és a mandulával összekeverjük. A vajat a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a csokit. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje-habot is. A masszát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: