Csokis-vaníliás-diós muffin recept

Recept elkészítése:

Csokis-vaníliás-diós muffin recept

Hozzávalók:
1 ¾ csésze reszelt tejcsokoládé,
1/3 csésze tej,
3 evőkanál vaj,
1 csésze liszt,
2 evőkanál kristálycukor,
2 teáskanál sütőpor,
¼ teáskanál őrölt fahéj,
¾ csésze darált dió,
1 tojás,
½ teáskanál vaníliaaroma (vagy 2 csomag vaníliáscukor),
Az öntethez:
¼ csésze liszt,
¼ csésze barnacukor,
¼ teáskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál olvasztott vaj,
¼ csésze darált dió.

Elkészítés:

      Öntet: Csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a vajat, majd hozzáadjuk a diót.
Muffin: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a formákat kibéleljük papírral vagy kivajazzuk. Gőz fölött kikeverünk egy csésze reszelt csokit a tejjel és a vajjal. A kapott masszának teljesen folyékonynak kell lennie! Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokit. A tojást, a vaníliaaromát és az olvasztott csokit simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A formákba adagoljuk (2/3-ig), az öntetet elosztjuk rájuk. 20-25 percig sütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: