Banános-epres muffin recept

Banános-epres muffin recept

Hozzávalók:
1 érett banán,
5 dkg eper,
25 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
5 dkg apróra vágott csoki,
1 tojás,
0,7 dl olaj,
12 dkg cukor,
5 dkg eperszósz,
12 dkg epres joghurt,
8 dkg eperlekvár.

Elkészítés:

      A banánt villával összetörjük, az epreket apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokival. A tojást az olajjal, a cukorral, az eperszósszal, a joghurttal és a banánpürével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A kivajazott muffinformákat félig megtöltjük a masszával, mindegyikre teszünk egy kanálnyi eperlekvárt, majd ismét egy réteg massza következik. 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók