Zöldséges burgonyapástétom recept

Recept elkészítése:

Zöldséges burgonyapástétom recept

Hozzávalók:
25 dkg levesben főtt vegyes zöldség (maradék is lehet),
1 nagy, héjában főtt burgonya,
1 dl húsleves (vagy fél húsleveskocka és 1 dl víz),
1 csokor friss kapor,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
fél mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

A még meleg burgonyát meghámozom, és azonnal lereszelem, majd a húslevessel addig keverem, amíg pép nem lesz belőle. (Turmixban pillanatok alatt péppé válik.) Ezután hozzáadom a főtt, villával szétnyomott zöldséget, és az összes többi hozzávalót belekeverem. A pástétom meleg és hideg szendvicsre egyaránt nagyon finom.

Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: