Medvehagymás lasagne

Medvehagymás lasagne
Hozzávalók 2 személyre:

1 nagy csomag medvehagyma,
40-50 dkg tehéntúró,
6-7 lap lasagne (száraztészta),
2 dl tejföl,
kevés olaj.

Elkészítés:

A medvehagymát megmosom, 8-10 kisebb, szép levél kivételével felcsíkozom (különben nehéz lesz turmixolni) és annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, alacsony lángon, fedő alatt megpárolom. Kicsit hűlni hagyom, de nem csöpögtetem le a nedvességét, hozzáadom a túrót és botmixerrel áttöröm, krémmé dolgozom, sózom. Kicsit nedvesnek kell lennie, hogy a száraztészta meg tudjon főni benne. Előmelegítem a sütőt. A kiolajozott sütőtálba rétegezem a túrókrémmel vastagon és figyelmesen megkent tésztalapokat (a tészta szélét is fedje a töltelék!). Mikor a krém elfogyott, a legfölső tésztalapot megkenem tejföllel, a félretett levelekkel kirakom, majd arra rákenem az összes tejfölt, hagyva, hogy lecsorogjon a rakott tészta oldalán. 25-30 perc alatt átsütöm.