Remulád:
5 dkg ecetes uborka,
1/4 csomó metélőhagyma,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
5-6 tárkonylevél,
3-4 capribogyó,
1,5 dl majonéz,
1 csipetnyi porcukor,
só,
1 dl tejföl vagy tejszín,
mustár,
fehérbor,
cayenne bors.
Currys majonéz:
2 dl majonéz,
1 késhegynyi currypor,
1 késhegynyi őrölt fehérbors,
2 csipetnyi cukor,
1 kávéskanál citromlé,
5 cl tejszín.
Remulád:
A hámozott uborkát, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet, a tárkonylevelet meg a capribogyót finomra vágom, és hozzákeverem a majonézhez. Ezután adom hozzá a többi ízesítőt, majd a tejfölt, a mustárt, a bort, a cayenne borsot. Ha szükséges, még sóval, cukorral, esetleg citromlével ízesítem.
Currys majonéz:
A majonézhez keverem a curryport, a frissen őrölt borsot és a cukrot. Citromlével és tejszínnel hígítom. Jól lehűtve, mártásoscsészében vagy kis üvegtálban tálalom.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges