Gombás vaj:
5 dkg gomba,
10 dkg vaj,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
1 késhegynyi őrölt feketebors,
1 késhegynyi vöröshagymasó.
Szardellás vaj:
10 dkg vaj,
2 kávéskanál szardellapaszta,
1 ek. citromlé.
Gombás vaj:
A gombát gondosan megtisztítom, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Amikor megpuhult lecsurgatom, és apróra vágom. Habosra keverem a vajat, hozzáteszem a finomra vágott petrezselyemzöldet, a frissen őrölt borsot, a hagymasót és a kihűtött gombát. Jól összekeverem, és téglalap vagy henger formában fóliába csavarom. Jól kifagyasztom.
Szardellás vaj:
A vajat habosra keverem. Hozzáadom a szardellapasztát és a citromlevet. Jól összedolgozom, és a fent leírt módon fóliába csavarom. Hűtőszekrényben megdermesztem. Tálaláskor egy vastagabb vagy két vékonyabb szeletet vágok a frissen sütött sertés hal-, birka- és vadpecsenyék tetejére.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges