Rokfortos burgonyamártás recept
Hozzávalók:
1 nagyobb burgonya,
5 dkg reszelt rokfort,
2 dl tejföl,
1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling,
késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi porcukor.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, ezután meghámozom, és még melegen megreszelem. Hozzákeverem a reszelt rokfortot és a tejfölt, majd megborsozom. Csipetnyi porcukorral ízesítem. Ezután hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított hagymaszárat, és ha kihűlt, befedve teszem be a hűtőszekrénybe. Félig főtt zöldséget vagy forró virslit, kolbászfélét mártogathatunk bele, de natúrszelet mellé is kitűnő, sőt, különféle sült zöldség mellé is tálalhatjuk.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges