Mártás

Magyaros túrómártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

35 dkg túró,
2 dl tejföl,
5 g fűszerpaprika,
1/2 tubus (csípős) Piros Arany,
egy csomó újhagyma,
2 g őrölt kömény (egy csipet),
1 dkg só.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, folyamatos keverés közben. A fűszereket és a finomra vágott újhagymát is. Hideg sültekhez kitűnő mártás.

Tejszínhabos túrómártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

35 dkg túró,
2 dl tejszín,
1 dkg só,
1 csomó metélőhagyma,
1 dl tejföl.

A túrót szitán áttörjük, sózzuk, és folyamatosan belekeverjük a tejfölt. Finomra vágott metélőhagymával ízesítjük. Végül a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Hideg húsételekhez és salátákhoz adhatjuk.

Zöld túrómártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

35 dkg túró,
1 dl tejszín,
1 dkg só,
1 csomó újhagyma,
1 dl tejföl,
1 csomó kapor,
1 csomó petrezselyemzöld,
tárkonylevél,
5 dkg mirelit paraj,
1 db citrom,
5 g őrölt fehér bors,
1 dkg porcukor.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tejfölt és a tejszínt, majd a finomra vágott zöld fűszernövényeket. Végül sóval, citromlével, porcukorral és őrölt fehér borssal ízesítjük. Salátafélékhez, hideg töltött ételekhez adhatjuk.

Túrós ravigotte-mártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

2 db kemény tojás,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 db tojássárga,
1,5 dl olaj,
25 dkg túró,
1 db citrom,
3 dkg mustár,
1 dkg só,
5 g őrölt bors.

A tojássárgájához sót, mustárt és citromlét adunk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat. A fűszernövényeket finomra vágjuk, a főtt tojást lereszeljük. Végül az anyagokat a majonézhez keverjük és utánízesítjük.

Majonézes túrómártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

3 db tojássárga,
5 dkg mustár,
5 cl tejszín,
5 dl olaj,
1 dkg só,
25 dkg túró,
1 db citrom.

A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt és lassan csurgatva, állandó keverés közben az olajat. Sóval és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük az áttört túrót és a nyers tejszínt. Hideg ételekhez és kevert salátákhoz adhatjuk.

Túrómártás recept

files/images/melegmartasok/melegmartas.jpg

35 dkg túró,
1 dl tejszín,
1 dkg só,
egy csomó újhagyma,
1 dl tejföl,
egy csomó kapor.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tejfölt, a tejszínt, majd a finomra vágott újhagymát, kaprot és a fűszereket. Hideg ételekhez, nyáron jégbe hűtött uborkasalátához adhatjuk.