Recept elkészítése:
Remuládmártás recept
Hozzávalók:
20 dkg majonéz,
1 dl tejszín,
1 citrom,
10 dkg ecetes uborka,
fél csomó metélőhagyma,
fél csomó petrezselyemzöld,
2-3 db tárkonylevél,
só,
mustár,
őrölt fehérbors,
esetleg porcukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A majonézhez habverővel hozzákeverjük a mustárt, a citrom szűrt levét és a tejszínt. A meghámozott ecetes uborkát, a metélőhagymát, petrezselyemzöldet és tárkonylevelet finomra vágva a mártásba keverjük, sóval és borssal ízesítjük. Ha kóstoláskor egyéni ízlésünknek túlzottan pikáns, egy kávéskanál porcukrot keverünk hozzá. Az elkészítés után kb. 2-3 órán át hűtőszekrényben tárolva hagyjuk az ízeket összeérni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges