Ravigote mártás (hideg) (Sauce ravigote) recept

Recept elkészítése:

 Ravigote mártás (Sauce ravigote) recept

Hozzávalók:
3 dl olaj,
1 dl ecet,
1 tojás,
5 dkg vöröshagyma,
2 dkg capri,
1 csomag snidling,
tárkony,
zöldpetrezselyem,
törött bors,
só,
cukor.

Elkészítés:

      A keményre főtt tojást, caprit, metélőhagymát, vöröshagymát, tárkonyt, zöld¬petrezselymet apróra összevágjuk, és tálba tesszük. Hozzákeverjük az olajat, ecetet és megízesítjük sóval, törött borssal, egy kevés cukorral. Ha túl savanyú, kevés vízzel hígítsuk. Hideg spárgához, articsókához, borjúfejhez, borjúlábhoz, hideg főtt marhahúshoz adjuk.

Receptek kategória: