Mustáros burgonyamártás recept

Recept elkészítése:

 Mustáros burgonyamártás recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú burgonya,
2 evőkanál mustár,
másfél dl tejföl,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál kristálycukor,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

Elkészítés:

      A héjában főtt burgonyát meghámozom, és még melegen lereszelem. A kristálycukrot az olajon barnára pirítom, majd két evőkanál vízzel felöntöm, és addig forralom, amíg a megszilárdult cukor fel nem oldódik a vízben. Ezt hozzáöntöm a burgonyához, és a tejföllel, a mustárral, a citromhéjjal, a borssal meg a sóval együtt az egészet jól összekeverem. Hagyom kihűlni. Főtt marhahúshoz vagy marhanyelvhez való ízes, fűszeres mártás.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

Receptek kategória: