Meleg, pikáns burgonyamártás recept

Recept elkészítése:

 Meleg, pikáns burgonyamártás recept

Hozzávalók:
2 kisebb burgonya,
25 dkg vegyes leveszöldség,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál tormás mustár,
1 evőkanál kristálycukor,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 kis fej vöröshagyma,
1 púpozott teáskanál pikáns, savanykás lekvár,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen lereszelem. Két evőkanál olajat felforrósítok, ráteszem a megtisztított, felkarikázott leveszöldséget. Néhány percig pirítom, majd fedő alatt saját levében puhára párolom. Közben a maradék olajon megpirítom a kristálycukrot és felöntöm három evőkanál vízzel. Addig forralom, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A burgonyát meghámozom, kisebb darabokra vágom, és annyi vizet öntök rá, amennyi jól ellepi. Megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Ezután levével együtt beleteszem a turmixgép poharába, hozzáadom a párolt zöldséget, a karamelles levet, a citromlevet, a citrom lereszelt héját, a lekvárt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a mustárt. Az egészet péppé zúzom. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítom, majd felforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonya- gombóccal, esetleg makarónival tálalom. Jól zárható, csavaros tetejű üvegben, a hűtőszekrényben sokáig eláll.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

Receptek kategória: