files/images/leves-receptek-kepekkel/1-74.jpg
Hozzávalók
10 dkg füstölt szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 szárított csövespaprika,
50 dkg tisztított burgonya,
só.
Recept elkészítése:
A kis kockákra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítom a tarhonyát. Beleteszem a finomra vágott vöröshagymát, kétszer-háromszor átkeverem és bepaprikázom. Felengedem annyi vízzel, amennyi duplán ellepi a tarhonyát. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a csövespaprikát, a sót, a kockára vágott krumplit, és kb. 20-25 perc alatt lassú tűzön készre főzöm. Savanyúságot vagy salátát kínálok hozzá.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges