Tejfölös bableves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-68.jpg
Hozzávalók

20 dkg száraz bab,
2 evőkanál zsír,
4 evőkanál liszt,
1 mokkáskanálnyi fűszerpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl só.

A csontléhez:
30 dkg csont,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller.

A csipetkéhez:
6-7 evőkanál liszt,
1 tojás.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A babot a leves készítése előtti napon átválogatom, megmosom és beáztatom. Egyliternyi csontlevest főzök a csontból és a zöldségekből, majd leszűröm. A lisztből és a tojásból csipetkét készítek. A beáztatott babról leöntöm a vizet, és a babot a csontlében fölteszem főni. Közben a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek. A rántást vörös- és fokhagymával, fűszerpaprikával ízesítem. Amikor a bab megpuhult, besűrítem a rántással, és lassan készre forralom. Megsózom, végül hozzáadom a tejfölt. A levest levesestálba merem, és a csipetkével együtt tálalom.

Elkészítés ideje: 120perc

Receptek kategória: