30 dkg karfiol,
2 tojás,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 dl tej,
6 evőkanál burgonyapehely,
1 kiskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
1 késhegynyi őrölt borókabogyó,
3-4 evőkanál liszt,
4 evőkanál olaj,
3 evőkanál reszelt sajt.
A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt forrásban levő vízbe dobom, 3 percig főzöm, majd leszűröm. Ha langyosra hűlt, összedolgozom a felvert tojásokkal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tejjel, a burgonyapehellyel, a sóval, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy galuskamassza sűrűségű tésztát kapjak.
Serpenyőbe öntöm az olajat és felforrósítom, majd a masszából evőkanálnyi mennyiségeket szaggatok bele. Ha a lepények alsó fele megsült, óvatosan megfordítom őket, és a másik oldalukat is pirosra sütöm.
Még tűzforrón megszórom reszelt sajttal és rögtön kínálom. Sajt helyett hűtött tartármártás is jó hozzá.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges