Jókai-bableves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-22.jpg
Hozzávalók

20 dkg szárazbab,
1 füstölt csülök (40 dkg),
6 dkg zsír,
6 dkg liszt,
2 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi fűszerpaprika,
2 pár debreceni kolbász,
1 dl tejföl.

Recept elkészítése:

Az átválogatott, megmosott, beáztatott babot leöblítem, és hideg vízzel felteszem főni. Hozzáadom a megmosott csülköt, egy kevés sót, és lassan puhára főzöm. Közben zsemleszínű rántást készítek finomra vágott vöröshagymával, fokhagymapéppel és fűszerpaprikával. A levesben kifőzött debrecenit karikára vágom és megpirítom. A csülköt óvatosan kiemelem a levesből, lefejtem a csontról, és kockákra vágom.
A levest berántom, lassan készre forralom, ízlés szerint csipetkét főzök bele. Hozzáadom a tejfölt.
A forró levest levesestálba merem, belerakom az előkészített csülköt és a debrecenit, a tetejére tejfölt locsolok.

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc

Receptek kategória: