Lepény receptek képekkel

Sárgabarackos lepény recept

Sárgabarackos lepény recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:
25 dkg finomliszt,
13 dkg puha vaj,
1 csipet só,
2 ek porcukor,
1 tojás sárgája,
1-2 ek víz.

Töltelék:
10 dkg meghámozott mandula,
5 dkg porcukor,
1 ek étkezési keményítő,
50 dkg sárgabarack.

Máz:
1 tojás sárgája.

Fenyőmagos lepény recept

Fenyőmagos lepény recept
Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg finomliszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 ek. porcukor,
1 tojás sárgája,
2 ek. hideg víz.

Töltelék:
5 dkg kristálycukor,
1 dl méz,
1 dl tejszín,
1 kk kakaópor,
1/2 kk vaníliás cukor,
5 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg fenyőmag.