Lazacos burgonya recept

Lazacos burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
1 doboz szardínia (lazactörzs),
4 evőkanál olaj,
30 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstöltsajt,
2 db egész tojás,
1 mokkáskanál szárított rozmaring,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágva beleterítem egy lapos, nagy tepsibe úgy, hogy a burgonyaréteg egészen vékony legyen benne. Megsózom. A halat dobozából kibontom, és a levét leszűröm. A haldarabokat rámorzsolom a burgonya tetejére. A megmosott paradicsomot kis kockákra aprítom és rászórom a halra. A leszűrt szardínia levét összeöntöm a habosra felvert tojással és a tejföllel, beleszórom a fűszereket és megsózom, majd a zúzott fokhagymát is beletéve, elkeverem benne a reszelt sajtot. Az egészet egyenletesen rákanalazom a burgonyára, majd a tepsit fedetlenül betolom az előmelegített forró sütőbe. Közepes lángon addig pirítom, amíg a teteje szépen megpirul.

vissza a főoldalra